recepty  

Kuře s provensálskými bylinkami

Kuře s provensálskými bylinkami

29.08.2014 Renata Reihserová

Trocha Francie díky Provence, špetka Itálie v boloňské omáčce a hlavně české kuře.

Ingredience: 400 g kuřecích prsíček, Otma Boloňská omáčka, 150 g eidamu, 3 stroužky česneku, provensálské koření dle chuti, 1 cibule, 3 lžíce oleje, pepř a sůl

Postup: Cibulku nakrájíme na drobno, na rozpáleném oleji ji zpěníme dorůžova a přidáme nakrájené kuřecí maso. Orestujeme, přimícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a provensálské bylinky. Když je maso hotové, na pánev přidáme boloňskou omáčku, promícháme a chvilku povaříme, dokud není omáčka teplá. Směs v případě potřeby zředíme trochou vody. Doporučujeme podávat s těstovinami a strouhaným sýrem.


Mohlo by vás zajímat

Mléčná pochoutka zpod peřinky

20.03.2015 | Jste zklamáni nabídkou mléčných výrobků v obchodech a žádný nemá přesně takovou chuť, jakou si pamatujete z dětství nebo z dovolené v Řecku či Francii? Obáváte se, že příprava domácího jogurtu musí být náročná na čas i energii? Ukážeme vám krok za krokem, že opravdu není čeho se bát a přípravu této nejen dětské pochoutky zvládnete i vy.

Hovězí krk na houbách

13.03.2015 | Recept připravil a uvařil Marek Šalanský, student 2. ročníku Střední odborné školy stravování Říčany s.r.o.

Salátová omáčka z Kunovic s krajancem

29.08.2014 | Krajový recept ze Slovácka.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.